منتديات حميد العامري
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 1318058955801
منتديات حميد العامري
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 1318058955801
منتديات حميد العامري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

>


آخر المواضيع
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
تطبيقIncogniton لإدارة ملفات تعريف متعددة للمتصفح
تطبيقIncogniton لإدارة ملفات تعريف متعددة للمتصفح
متجر ساكورا للهدايا: تمتع بتجربة تسوق استثنائية
جهاز كشف الذهب الألماني فالك الصقر
كمبروسر تخشين الخرسانة
اكتشفي منتجات بيوديرما الفريدة من نوعها في ويلنس سوق
منتجات AMS على ويلنس سوق: تجربة تسوق فريدة تضمن لك الجودة والتنوع
اصلاح مكيفات في الشارقة
شاشة سامسونج تاب اس 8 الترا
آراء بعض الذين استفادو من خدمات المحامي ياسر حسن الطلال
أمس في 17:46
الجمعة 26 أبريل 2024, 22:44
الجمعة 26 أبريل 2024, 16:50
الثلاثاء 23 أبريل 2024, 23:42
الأحد 21 أبريل 2024, 01:42
الجمعة 19 أبريل 2024, 21:00
الخميس 18 أبريل 2024, 21:10
الثلاثاء 16 أبريل 2024, 21:38
الإثنين 15 أبريل 2024, 18:08
الإثنين 15 أبريل 2024, 01:45











 

 نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيون المها
عضو ماسي
عضو ماسي
عيون المها


مصر
انثى
العمر : 28
تاريخ الميلاد : 05/04/1996
التسجيل : 16/06/2011
عدد المساهمات : 689
الموقع : المنتدى الرومانسي

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Emptyالأحد 01 يناير 2012, 12:09

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 64-288x300
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة %D8%B7%D8%B1%D9%82-%D8%B3%D9%87%D9%84%D8%A9-%D9%84%D8%AA%D8%B2%D9%8A%D9%8A%D9%86-%D8%AD%D9%84%D9%88%D9%89-%D8%B1%D8%A7%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%86%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D9%88
كل سنة وانتم طيبين
بمناسبة رأس السنة الجديدة وبما ان كل ست بيت بتحب تقدم الحلويات من صنع ايديها لأولادها هنتكلم النهارده مع بعض عن الحلويات، وإزاي نعمل الكيكة بطرق مختلفة ولذيذة…
بس أوقات كتير الكيكة بتطلع مش مظبوطة معانا، أو بتهبط مننا، ومابنكونش عارفين إيه السبب مع إننا عملنا كل حاجة مظبوطة…

علشان كده قبل ما ندخل المطبخ، تعالوا الأوّل نعرف مع بعض إيه الأسباب اللي بتخلّي الكيكة تطلع مش مظبوطة معانا…
أوّل حاجة… إن درجة حرارة الفرن مابتكونش مظبوطة أوي؛ يعني إما إنها تكون أعلى من اللازم، وده بيخلّي الكيكة تهبط، أو إن الحرارة تكون قليّلة أوي، وده بيخلّي الكيكة تطلع مكتومة وناشفة، علشان كده لازم تلتزمي بدرجة الحرارة اللي مكتوبة على الوصفة، ولازم كمان تفتحي الفرن قبل ما تبدئي في عمل الكيكة؛ علشان يلحق يسخن قبل ما تدخليها فيه.
تاني حاجة… إنك تستخدمي كمية دقيق أقل أو أكتر من اللي مكتوبة في الوصفة اللي بتعمليها؛ لأن أهم حاجة في الكيكة إن المقادير اللي فيها تكون مظبوطة جداً، علشان تطلع معاكِ كويسة.
تالت حاجة.. إنك تفتحي الفرن كل شوية على الكيكة، لإن ده بيخلي الكيكة ماتعلاش في الفرن.
وعلشان تتجنّبي المشاكل دي، وتحصلى على كيكة مرتفعة، اتّبعي الخطوات دي:
1- افصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض لوحده لحد مايكون زي الكريمة.
2- اضربي البيض مع السكر لمدة خمس دقائق على الأقل.
3- صبّي العجينة في الصينية على مرة واحدة.
4- بعد ما تخلّصي العجن، سيبي الخليط لمدة 10 دقائق على جنب، ولو لقيتيه غيّر شكله اضربيه تاني.
5- يُفضل إنك تدخلي قالب الكيك في الرف المتوسّط من الفرن.

_________________________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.alromantic.com/
mounim3000

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 630
mounim3000


مصر
رقم العضوية : 80
التسجيل : 05/02/2011
عدد المساهمات : 146

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Emptyالأحد 01 يناير 2012, 18:42

تسلم على الطرح

وبارك الله فيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» احلى صور بطاقات تهنئة راس السنة الجديدة 2011توبيك بطاقات تهنئه راس السنة صور كريسماس 2011
» لعمل كباب الدجاج
» لعمل التشيز كيك المقلوب بالأناناس
» نصائح مهمة لتتخلصي من صمت زوجكِ
» نصائح مهمة قبل الدخول في الصحراء

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حميد العامري :: منتدى الأسرة ::  عالم المطبخ-
انتقل الى: